Memobord van muizenvallen met Dylusions

Voor al die To Do dingen in je gezin is het wel erg makkelijk als je een plekje hebt, waar je alles kan verzamelen. Daar heb ik dit bord voor gemaakt:

HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 1HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 2 HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 3

 

HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 4

De muizenvallen van dichtbij:

HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 5HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 7HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 8HobbyResort muizenvallen memobord Dylusions 9

Je begint met de muizenvallen: sloop het gevaarlijke mechanisme eraf, maar behoudt de veer. Helemaal uit elkaar werkt het makkelijkst.
Spray diverse kleuren dylusions over het hout van de muizenvallen. Even intrekken en dep de overtollige inkt eraf met keukenpapier. Laat goed drogen (geen geduld: gebruik dan je heat tool). Breng met een tamponeer kwast witte acrylverf er overheen aan. Door het tamponeren krijg de verf wat structuur. Als de verf droogt, zul je zien dat de dylusions door de verf heen trekken. Hierdoor krijg je wel die heldere dylusion kleur, maar net wat zachter.

Als de verf droog is, kun je de muizenval aankleden. Denk hierbij aan restjes papier, bloemen, veertjes, bedels, lint, kant en wat je maar hebt liggen, kunt stanzen, of snijden met je silhouette.
Let wel op dat je ruimte overhoudt voor de veer.

Voor de achtergrond heb ik een stuk mdf gebruikt, maar een plank, canvas of iets anders kan natuurlijk ook. Het moet wel enigszins stevig zijn, omdat de klemmen open en dicht gaan.
Ik heb de achtergrond eerst met gesso ingesmeerd en daarna met een absorbent ground, zodat de ondergrond weer de dylusions kan absorberen. Heb je dit niet, doe het dan gewoon op het hout. Met een witte achtergrond komen de dylusions beter tot hun recht. Werk je direct op het hout, test dan wat kleuren op de achtergrond, zodat je kunt zien hoe het wordt.

Spray het bord met dylusions in. Laat een beetje intrekken en dep de overtollige inkt eraf met keukenpapier. Als het droog is kun je de achtergrond verder mooi maken met stencils & masks  in combinatie met inkt, verf en reliefpasta, of stempels met inkt.

Lijm de muizenvallen met hele sterke lijm op het bord, of schroef ze vanaf de achterkant vast aan het bord. Ik heb montagekit gebruikt en zal de komende maanden zien of dat sterk genoeg is 😉

Gebruikte materialen van HobbyResort:
Ranger Dylusions, diverse kleuren
Stencils/masks van The Crafters workshop (allemaal 6″: bubble doily, chicken wire reversed punchinella & quatrefoil)& Mr Huey’s (intertwined circles)
Structuur pasta
Distress inkt & Stazon
Kant
Petaloo bloemen
Kraft
Veren
Brads
Lettertang
Color Conspiracy stickers
Tule (bloementurorial)

2 thoughts on “Memobord van muizenvallen met Dylusions

  1. Wat ontzettend gaaf geworden Annemarie!! Erg origineel! En ook zo heerlijk vrolijk met al die kleurtjes. Súperrr, hoe je voor iedereen het klemmetje persoonlijk hebt gemaakt, erg leuk al die kleine details. Maakt het helemaal af.
    Het was vast een enorme klus om dit te maken ,maar hier ga je vast heel veel plezier&gemak van hebben!
    Groetjes,Brenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *