Eenvoudige washi tape kaarten

Met washi tape kun je heel eenvoudig en snel een leuke kaart maken. Hierbij wat voorbeelden:

HobbyResort DT Washitape kaart 1

 

Stuk voor stuk met een simpele uitleg:

HobbyResort DT Washitape kaart 2Vouw een rechthoekige kaart met de vouw boven van wit cardstock. Stempel met een lichte kleur distress inkt en een achtergrond stempel midden onderin. Plak wat strookjes matchende washi tape en een paar kleine stukjes zwarte / contrasterende washi tape. Stempel met zwarte stazon een tekst. En plak een mooi embellishment (kant en klaar, of zelf gemaakt) bovenop de washi tape.

 

HobbyResort DT Washitape kaart 3Snij uit wit cardstock een stuk van 8,5×12,5cm. Plak hierop verschillende stroken washi tape netjes naast elkaar. Plak dit op een vierkante kaart van wit cardstock van 13,5×13,5cm. Maak van wit cardstock een label en stempel daar een grote tekst op met zwarte Stazon inkt. Plak dit label met foam tape op de washi ondergrond. Plak linksboven het label een mooi embellishment.

 

HobbyResort DT Washitape kaart 4Snij een vierkante kaart met de vouw boven uit wit cardstock. Stempel met diverse tinten distress inkt & Stazon met diverse achtergrond stempels links bovenin de kaart. Inkt de stempel met stazon en stempel hem dan 2x, eerst in het midden van het stempel gebied en dan de 2e keer aan de rand. Dan vervaagd de inkt iets en dat geeft een leuk effect bij deze kaart. Spetter met dylusions her en der wat vlekken.
Plak wat stroken washi tape net boven het midden van links naar rechts. Plak wat stansjes (of uitgesneden met je silhouette) van wit cardstock over het gekleurde deel. Stempel een tekst en knoop een stuk jute koord om je kaart.

 

HobbyResort DT Washitape kaart 5Snij een vierkante kaart uit zwart cardstock. Stans of snij met je Silhouette woorden uit wit cardstock. Kleur deze woorden met verschillende kleuren Dylusions. Haal ze door je Xyron stickermaker en plak ze diagonaal op de kaart. Plak evenwijdig aan de tekst diverse stroken washi tape.

 

HobbyResort DT Washitape kaart 6Snij een vierkante kaart met de vouw links uit wit cardstock. Lijm rechts een strook tekst designpapier of een stuk van een blz uit een oud boek (ik heb een oud bouquet reeks boekje liggen voor deze doeleinden, maar let wel op de tekst die dan nog zichtbaar is). Plak aan de linker kant diverse strookjes matchende washi tape. Stempel met Stazon of acrylverf rondjes op de kaart.
Stempel op een stuk kraft een mooie stempel met versamark en witte embossingpoeder. Blend de achtergrond met distressinkt (ik heb 2 tinten bruin en rood gebruikt). Plak deze met foamtape op de kaart. Stempel/schrijf/plak er een leuke tekst bij.

 

HobbyResort DT Washitape kaart 7Plak diverse soorten washi tape op wit cardstock en kraft en maak hier vlaggetjes van in diverse maten, al dan niet met een randje cardstock zichtbaar. Plak deze in een boogje op een strook wit cardstock. Plak hierboven jute koord.
Snij een rechthoekige kaart uit kraft met de vouw links. Plak hierop het witte cardstock met de vlaggenlijn.
Plak washi tape op een stuk wit cardstock en stans dit uit. Stempel met versamark en wit embospoeder, of met Stazon een leuke tekst erop en plak deze over het touw met de vlaggetjes. Kleed de kaart verder aan met nog wat kleine embellishments.

 

HobbyResort DT Washitape kaart 8Snij uit kraft een rechthoekige kaart met de vouw boven. Veeg met een ruwe kwast wat gesso onderin van rechts naar links. Maak met je vinger nog wat stippen met gesso.
Plak wat stroken washi tape op de kaart. Spat wat zwarte inkt op de kaart (eventueel blazen zodat het uit loopt). Stempel een leuke tekst met zwarte Stazon. Knoop een stuk jute koord om de kaart.
Plak wat washi tape op een stukje wit cardstock en stans dit uit. Plak dit met foam tape op de kaart.

 

Gebruikte materialen van HobbyResort:
Diverse soorten Washi tape
Diverse soorten Wit cardstock en kraft
Jute koord
Distress inkt, blenderStazon inkt & versamark
Dylusions
Silhouette & Bigshot & diverse stansen
Tacky glue, Xyron sticker maker & foam tape (diverse diktes)

2 thoughts on “Eenvoudige washi tape kaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *