Dierentuin Blijdorp

De nieuwe lijn van KaiserCraft Elegance collection is een prachtige en veelzijdige lijn. Door de natuurlijke tinten kun je er vele kanten mee op. Ik heb voor een beetje retro / vintage stijl gekozen, omdat ik graag deze oude foto wilde scrappen.

lo 045 Blijdorp 1kl

Nog wat detail foto’s zodat je de laagjes en verschillende structuren beter kunt zien:

lo 045 Blijdorp 2kl lo 045 Blijdorp 3kl

Ik schat dat de foto is gemaakt in 1980 of 1981. Ik weet het niet precies. Ik denk dat ik daar 5 of 6 ben.
Zoals je ziet ben ik druk met m’n naaimachine in de weer geweest. Ik doe het niet vaak, maar het staat zo leuk bij een lo.

Zo heb ik hem gemaakt:
Van het basis designpapier heb ik aan 2 zijden 1cm eraf gesneden. Bewerk de randen rondom met een distresser en scheur ze op een paar plekken. Daarna de randen en scheuren met distressinkt geblend (antique linen, vintage photo & walnut stain).
Plak het op een basis wit vel cardstock waarvan je de randjes heb geblend met antique linen (knip het niet zichtbare vierkant in het midden er eventueel uit, let wel op dat de rand dik genoeg is voor de scheuren).
Naai 2x rondom.
Snij uit 2 andere vellen 2 stroken van 10x24cm en distress & blend de randen. Plak ze op je lo. Maak met reliefpasta en je mask het “cirkeltje” bovenin.
Knip / snij / pons / stans verschillende cirkels uit het dessinpapier en witte cardstock. De cirkels uit het cardstock bewerk je met reliefpasta en een mask. Als het droog is spuit je er glimmermist overheen en als die droog is veeg je de (meeste) mist van de pasta met een babydoekje, zodat het contrast groter wordt met het papier waar de mist helemaal is ingetrokken.  Distress de randen van de grote cirkels en blend ze allemaal met distressinkt.
Plak ze op de juiste plekken vast met een beetje pritt of andere niet zo heel plakkerige lijm (vind je naald niet zo leuk) en naai ze vast. Ik heb 3 rechte strepen met de standaard stiksteek en nog een paar kromme met de zigzag steek.
Snij het journaling kaartje uit het vel dessinpapier, blend de randen met distress inkt en plak dit en je foto vast.
Versier nog met wat bloemen en schrijf & stans/plak je titel.
En klaar is je prachtige vintage / retro lay-out.

P.S.
Het dessinpapier van Kaiserkraft  Elegance en het stencil van The Crafters Workshop zijn nu met 14% korting (Nieuw! 14 dagen 14% korting) verkrijgbaar.

6 thoughts on “Dierentuin Blijdorp

  1. Wat een prachtige layout, Annemarie!! En wat een leuk effect geeft die reliëfpasta toch!! Grappig hoe je je hebt uitgeleefd met je naaimachine 😉 Ik ben het met je eens: het staat héél erg leuk!

    XXXJenneke

  2. Prachtige layout zeg! En jaaaa wij willen ook pasta 😀 gaaf hoor, die kleuren zijn geweldig zo bij die foto! En die stiksels maken het helemaal af!

  3. Ik had het al gezegd maar ik vind m echt ge-wel-dig mooi Annemarie!! Helemaal tóp!!! Supereffect die stiksels over je LO en wat ook een gave foto zeg! Groetjes,Brenda

  4. Wat een mooie lay-out, mooi papier. Super dat je de naaimachine hebt gebruikt voor de stiksels, dit geeft zeker inspiratie aan mij ga het in de toekomst ook een keer proberen. Groetjes Jeanette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *